Cases Kalorama

Bedrijfsvoering a.i. Kalorama

Inhoud opdracht

In verband met het plotselinge vertrek van de manager bedrijfsvoering diende er acuut tijdelijke invulling te komen van deze functie. In eerste instantie bestonden de werkzaamheden uit het aansturen van de diverse afdelingen, het opstellen van de begroting voor het nieuwe jaar, en het geven van een goede invulling aan de rol in het MT. Later konden de werkzaamheden verder worden uitgebouwd.

Methodes en technieken

De basis vormt de jarenlange opgebouwde kennis en ervaring van de rol van Business Controller.

Dit aangevuld met opgedane ervaring als teamleider en kennis van de zorgbranche. Qua methodes en technieken is o.a. gebruik gemaakt van de Deming circle en Risk management.

Resultaat

De toegevoegde waarde ligt onder andere in een goedgekeurde begroting, een nieuw MIS en het oplossen van diverse personele aangelegenheden. De opdrachtgever is heel tevreden over de invulling van de rol en de geleverde resultaten.

Calibre staat bekend als een organisatie die kwaliteit levert waarbij resultaat en klanttevredenheid voorop staat. Deze componenten vormen de basis voor het succesvol neerzetten van de opdracht bij Kalorama.

Referentie

“Peter heeft Kalorama geholpen in een periode dat er dringend behoefte was aan een sterke financiële man.  Hij is een fijne collega, die de rust bewaart en onder druk zorgvuldig en precies blijft. De grote lijn verliest hij nooit uit het oog. Peter heeft een uitstekend gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en was een aanwinst in ons management team”

Marianne Straks, Bestuurder Stichting Kalorama