Cases BVO

Landelijk Projectleider vernieuwing bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker namens de vijf screeningsorganisaties

Inhoud opdracht

Op landelijk niveau is er de verantwoordelijkheid voor de implementatie van de vernieuwing van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker binnen de screeningsorganisaties.

Samen met een team van regionaal projectleiders, projectsecretaris, projectondersteuner en projectcontroller geldt die verantwoordelijkheid voor het implementeren van de werkprocessen-, procedures en protocollen binnen de screeningsorganisaties en de betrokken leveranciers. Deze processen en procedures worden opgeteld naar aanleiding van de gestelde beleidskaders en kwaliteitseisen voor dit vernieuwde bevolkingsonderzoek door het RIVM-CvB.

Methodes en technieken

Van een omvangrijk- en complex project kan met juist programma- en projectmanagement goed worden bepaald wanneer wat moet worden opgeleverd. Natuurlijk blijven er bij dit soort trajecten altijd onzekerheden, maar dat is inherent bij dit soort projecten. Voor dit nieuwe bevolkingsonderzoek zijn er medewerkers in het project team die affiniteit hebben met o.a. kennis van team- en organisatieontwikkeling, proces management en logistiek. Het belangrijkste is dat het projectteam zorgt dat er zowel landelijk als regionaal contact is met de betrokken stakeholders, leveranciers en de interne organisaties.

Resultaat

Het doel is helder; een gedragen en goed geïmplementeerd vernieuwd bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker binnen de 5 regionale screeningsorganisaties. En natuurlijk bij de betrokken leveranciers en stakeholders

Martijn was ook betrokken, in dezelfde rol, bij de bij de succesvolle implementatie van het nieuwe bevolkingsonderzoek darmkanker. Dit bevolkingsonderzoek is in januari 2013 van start gegaan in Nederland.